Activiteiten

 

Het programma voor 2020 is aanzienlijk aangepast vanwege de coronamaatregelen.
Vooralsnog worden in 2020 de volgende activiteiten voor de jeugd georganiseerd.
 
Impact maatregelen overheid inzake Corona virus
Door de maatregelen die de overheid genomen heeft om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken, zijn de activiteiten die we gepland hadden in maart en april niet door kunnen gaan.
Gelukkig heeft het kabinet besloten dat de kinderen weer mogen gaan trainen. Toernooitjes en competitie spelen is nog niet toegestaan.
De Tenniskids jeugdcompetitie wordt nu verschoven naar het najaar 2020 en we gaan daar met verschillende teams voor inschrijven.
 
Zondag 5 Januari: Oliebollen toernooi in Tennishal De Goorn
Dit toernooi is georganiseerd door onze tennisschool de Kloek in samenwerking met de jeugdcommissies van de tennisverenigingen in Avenhorn, Obdam en HLTV Juliana.
Het is inmiddels een goede traditie geworden dat we op de eerste zondag van het jaar een tennisevent hebben. Voor de jongste jeugd (4 tot 7 jaar) met name veel balspelletjes en de kinderen 8 – 12 jaar spelen veel korte wedstrijdjes. De ouders hebben weer gezorgd voor heerlijke oliebollen en prijsjes voor ieder kind. Dank aan onze trainster Sofie Tervoort voor het organiseren van dit toernooitje.
 
Donderdagmiddag 30 april 2020 van 13.30 tot 15.00 uur Instuif voor de jeugd t/m 12 jaar.
 
Op donderdag 30 april hebben we voor alle kinderen t/m 12 jaar een instuif gehad. 
Hier is tevens uitleg gegeven onder welke voorwaarden de jeugd weer mag trainen. Kijk hier voor de informatie.
 
Trainingen
Vanaf woensdag 6 mei starten de trainingen onder leiding van Sofie Tervoort (Email of mobiel: 06 5479 6765). Alle kinderen zijn ingedeeld naar speelsterkte en leeftijd. De reguliere trainingstijden zijn woensdagmiddag en vrijdagmiddag.
 
Limonadetennis
Sofie Tervoort, onze tennistrainer nodigt alle kinderen (doelgroep 4 – 8 jaar) die willen kennismaken met tennis uit om mee te doen met Limonadetennis op ons park. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We starten op woensdag 6 mei om 15 uur en de actie duurt t/m woensdag 24 juni 2020. Inschrijven via Sofie Tervoort. Je kunt ook later instromen.
Ben je ouder dan 8 en je wilt ook graag komen tennissen, neem contact op met onze trainster Sofie Tervoort (zie boven). Je bent zeer welkom.
 
Jeugd SportPas
De gemeente Hoorn heeft voor kinderen van de Basisschool een mooie stimulans om kennis te maken met diverse sporten. Voor informatie over de voorwaarden kunt u de website van de gemeente raadplegen. Op woensdag 13 mei 16.30 uur starten we met de eerste kennismakingslessen. Tennisrackets en ballen zijn aanwezig. Wel sportschoenen (zonder noppen) aantrekken.

Disclaimer
Vervolgens hebben we allerlei activiteiten en toernooitjes in de planning, waarvan het nog niet duidelijk is of deze doorgaan. Dit hangt niet van ons af, maar van de overheid die tot heden allerlei beperkingen heeft opgelegd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. We zijn hoopvol maar zeker ook voorzichtig.

Vriendjes en Vriendinnetjes toernooi voor de Jeugdleden
Voor dit toernooi moet nog een datum afgesproken worden. Op deze zondag worden alle jeugdleden van Juliana gevraagd zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen om mee te doen met dit toernooitje. Ervaring met tennis is niet nodig, iedereen mag meedoen. Inschrijven via Sofie Tervoort.

Zondag 14 juni 2020 Ouder-Kind toernooi *** AFGELAST ***
Dit toernooi wordt georganiseerd voor alle jeugdleden die eindelijk een keer met hun vader of moeder (opa of oma) willen tennissen. Dit toernooitje geeft vaak aanleiding tot hilariteit. Kinderen die ontevreden zijn over de prestaties van hun ouders. Overigens ook leden die (klein)kinderen hebben mogen met hun kinderen hieraan meedoen. Inschrijven via Sofie Tervoort.
 
Zaterdag 22 augustus Tenniskids activiteit: Tennisbingo
Sofie Tervoort organiseert op zaterdag 22 augustus van 10 tot 12 uur een Tenniskids activiteit voor de jeugdleden van onze vereniging.
De kinderen Rood (tot 7 jaar) spelen een soort Tennisbingo.
De kinderen Oranje spelen wedstrijdjes.
Voor iedereen is er een prijs
Dit is voor de kinderen een soort kennismaking met de Tenniskids competitie in het najaar..
Klik hier voor het verslag en de foto's!

TennisKids competitie
Deze competitie is komen te vervallen in het voorjaar 2020, maar we hebben goede hoop dat het lukt om in september 2020 weer te starten. Als regel doen alle kinderen die al een jaar of langer lid zijn van onze vereniging deel aan deze mooie en gezellige Kidstennis competitie op zondagochtenden in september en oktober 2020.

Clubkampioenschappen Jeugd
Op woensdagmiddag 23 september 2020 worden de clubkampioenschappen gehouden. Samen met enkele moeders organiseert Sofie deze clubkampioenschappen in de categorieën Rood, Oranje en Groen. De wedstrijdjes worden afgesloten met een gemeenschappelijke maaltijd in ons clubgebouw, waarna de prijzen worden uitgereikt.