#Bridge

Naast dat er bij HLTV Juliana getennist kan worden, wordt er in de wintermaanden ook heel actief gebridged. De competitie is oorspronkelijk opgezet om de leden van de tennisvereniging ook in de wintermaanden betrokken te houden bij de vereniging en de leden een gezellige avond aan te bieden. Nog steeds heeft de grote meerderheid van de bridgeclub een groot Juliana hart.  

De wintercompetitie is eind september gestart. Er wordt afwisselend op maandagavond en dinsdagavond gespeeld. Dit zijn twee afzonderlijke competities. Daarnaast zijn we dit jaar ook gestart met een nieuwe competitie op de maandagmiddag. Eind maart wordt de competitie afgerond.  

Afgelopen seizoen heeft Nico voor gevorderden weer een bridgecursus gegeven. Deze cursus werd druk bezocht. Er waren 17 cursisten die zich verdiepten in de mooie bridgesport.  

De clubavonden worden goed bezocht. Gezelligheid staat bij vele leden boven het resultaat. Toch blijven alle leden altijd wachten op de einduitslag. Met behulp van de bridgemates  (elektronisch hulpmiddel bij het invullen) is deze uitslag heel snel aan het eind van de zitting beschikbaar. Ook de nieuw gestarte maandagmiddag competitie kende een goede start. We hebben gemerkt dat het niveau iets lager ligt dan op de avonden. Misschien is dit voor de tennissers die nu thuis af en toe bridgen een mooie gelegenheid om volgend seizoen aan te sluiten.  

Elk jaar is de kerstdrive een groot evenement. Dit jaar kwam ook onze voorzitter Eric Jansen een handje helpen achter de bar en maakte hij prachtige foto’s van deze middag. Klik hier voor de foto's.  

Als sluitstuk van het seizoen organiseren we een Culinaire Bridgedrive. De vroegere kroegentocht wordt de laatste jaren in verschillende restaurants gehouden. Vandaar dat we de naam hebben gewijzigd in Culinaire Bridgedrive. Tussen 2 bridgeronden in wordt in het restaurant waar je op dat moment gespeeld hebt een lunch geserveerd. Ook leden van de tennisvereniging kunnen hieraan deelnemen.    

De club zit nog niet aan het maximale aantal leden. Misschien een stimulans voor de tennisvrienden om ook lid te worden van de bridgeclub?    

Heeft u interesse in het bridgen, neem dan contact op met:  

Theo Remmerswaal:    tel.: 06-21270417   (dinsdagavond)

Lisa Heukels:                tel.: 06-20033327   (dinsdagavond)

Nico Naastepad:          tel.: 06-38906128   (maandagmiddag)

Helga Mooijen:            tel.: 06-49658846   (maandagavond)

Of stuur een mail naar: [email protected]