Gebruik tennisbanen

Ons park kent 4 gravel premium plus banen (1- 4) en dit zijn gravelbanen die onder afschot zijn gelegd. Het regenwater loopt weg de goot in. Hierdoor zijn deze banen sneller bespeelbaar na een regenbui dan de klassieke gravelbanen. In de praktijk blijkt dat, zo lang er in de nacht geen nachtvorst is, met opdooi overdag, de banen ook in de winter bespeelbaar zijn. De laatste jaren blijkt dat met name in de maand maart er sprake is van nachtvorst en opdooi. Dan zijn deze gravelbanen vaak niet bespeelbaar.

De banen 5 en 6 zijn in 2019 gerenoveerd naar MatchClay banen. Dit zijn all-weatherbanen met waterdoorlatend beton als basis. Hierop ligt een tapijt, dat  met gravel is ingestrooid. Hier kunnen we 12 maanden per jaar op spelen. 

Het zomer-seizoen loopt van 1 april tot en met 30 september. In deze periode is de bar van het clubhuis geopend tijdens evenementen en competities. Daarnaast is de bar geopend van maandag t/m vrijdag vanaf 19:00 uur en op maanadg, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur. In het weekend is het clubhuis open  tijdens evenementen en competities.

Het winter-seizoen is van 1 oktober tot en met 31 maart. Het clubhuis open je met de ledenpas. In de gang vind je de baanverlichting. In deze periode is er beperkte bardienst. 

Wanneer zijn de banen voor wie beschikbaar?

Voor alle leden en niet-leden geldt dat de banen niet beschikbaar zijn tijdens evenementen, zoals interne toernooien, clubkampioenschappen, competities, etcera. Zie voor de evenementen de Juliaanse Kalender op de website. In de KNLTB ClubApp vind je of er banen beschikbaar zijn voor vrijspelen en welke banen zijn verhuurd of gereserveerd zijn voor evenementen.  

Zie voor meer informatie over het huren van een baan op Verhuur tennisbanen: Meet & Play.  

Afhangen

Als je wilt spelen dan ben je verplicht om een baan af te hangen. Dit werkt via de KNLTB ClubApp. Na reservering kan je 1 uur spelen op het door jou gekozen tijdstip. 

Je kan doorspelen totdat je baan door andere spelers wordt afgehangen. Als leden zich bij jouw baan melden (en je tijd is om) dan stop je met spelen en kunnen de nieuwe spelers de baan op. Je kan pas opnieuw afhangen als je de baan hebt verlaten.  

Introducés

Heb je een vriend of vriendin die graag wil kennismaken met onze tennis- en padel vereniging? Dan mag je hem of haar als introducé laten meespelen. Introducés zijn van harte welkom, maar let wel even op de regels!

  • Elk lid mag per keer 1 introducé laten meespelen;
  • Het aantal malen dat je iemand introduceert bedraagt maximaal 5x per jaar;
  • De kosten voor 1 introducé bedraagt € 5 per uur;
  • Betaling kan aan de bar of anders direct op rekening NL48INGB0002909059 t.n.v. HLTV Juliana, onder vermelding van Padel en naam van het clublid.

Wil je meer dan 1 introducé (per lid) meenemen? Dan reserveer je een tennisbaan via Meet & Play tegen het normale huurtarief (€ 10,- per uur) 

Baanverlichting

Je kan de verlichting van de tennisbaan aanzetten via het paneel in de hal van het clubhuis. Vergeet niet de verlichting uit te zetten als er na jou niet meer op die baan wordt gespeeld. 

Schone banen

Bij bladeren en takjes op de baan moet je eerst even met de mat slepen voordat je gaat tennissen. 

Schoeisel

We hebben op ons park naast 3 Padel banen ook 6 gravel tennis banen. Gravel is slecht voor onze padelbanen. Het is daarom niet toegestaan om met gravel schoenen de padelbanen te betreden. Zorg dus, als je wilt tennissen én padellen, voor 2 paar aparte tennisschoenen!

Tennisbaan condities

  • Bij regenplassen is sponsen toegestaan op baan 1- 4.
  • Bij kale vorst is spelen geen bezwaar.
  • Bij sneeuw is het verwijderen van sneeuw toegestaan op de MatchClay banen 5 en 6. Daarna moet je wachten totdat de zon de MatchClay banen sneeuwvrij heeft gemaakt. Anders is het vanwege gladheid te gevaarlijk om te tennissen. Het is niet toegestaan (en heeft ook geen zin) om sneeuw te verwijderen op de gravelbanen. Betreden van de gravelbanen die besneeuwd zijn is verboden. 
  • Bij ijzel is het uit veiligheidsoverweging af te raden de baan op te gaan.
  • Tijdens dooi is bespelen van de MatchClay banen (5 en 6) toegestaan, zodra er geen bevroren delen meer zichtbaar zijn op de baan (risico van gladheid). De gravelbanen (1 - 4) zijn na vorst en opdooi pas weer bespeelbaar na intensief onderhoud van de accommodatiecommissie. Zo lang de netten naar beneden hangen is het expliciet verboden op die baan te tennissen. 

Clubgebouw

Het toiletten en kleedkamers in het clubgebouw zijn het hele jaar toegankelijk met de spelerspas.

Toegangshek

Doe het toegangshek dicht als je als laatste het tennispark verlaat. Als je het een veiliger idee vindt, dan doe je het toegangshek ook dicht als je met een klein groepje op het park bent. De volgende (legale) bezoeker kan immers altijd met zijn spelerspas het park op.