Eric Jansen benoemd tot Lid van verdienste

25 januari 2022


Afgelopen donderdag 20 januari was de algemene ledenvergadering. Op zich niets nieuws. De vergadering moest digitaal worden gehouden. Wederom (helaas) niets nieuws. Er waren 50 aanmeldingen, waarvan een 40+ ook daadwerkelijk hebben ingelogd. Nu wordt het nieuw, dat is een record. Meer dan 80 mensen hebben digitaal buiten de vergadering om gestemd, ook dat is een record. Verder hebben we de eerste digitaal afgetreden voorzitter, en het eerste digitaal benoemde lid van verdienste: Eric Jansen. Verdere bijzonderheid: hij had in 2019 aangekondigd bij de volgende (2020) ledenvergadering te zullen aftreden, maar kon dat steeds niet doen door Corona. Wederom iets nieuws: de langstzittende afgetreden voorzitter. Je zou bijna zeggen: 2 jaar demissionair voorzitter, zelfs langer dan Rutte III.

Vlak voor het nieuwe bestuur aantrad (digitaal, dus ook weer een novum) werd Eric toegesproken. Niet vanwege al die noviteiten, maar vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de club. Daarom werd hij toegesproken.

Hij heeft de vereniging financieel gezond achtergelaten (met ook dank aan penningmeester), er zijn heel wat zaken in gang gezet (jeugdafdeling, van bijna niet naar >50), zonnepanelen, ledverlichting, MatchClay banen 5 en 6, gravel premium plus op 1 t/m 4, een clubtrainer (Sofie), aanzet tot 3 padelbanen. Was dat allemaal aan Eric te danken? Hijzelf is daar te bescheiden voor om dat zo te benoemen, maar je kunt het ook omdraaien. Benoem een nitwit als voorzitter, laat die 8 jaar functioneren, en zoek de verschillen.

Om de dank te uiten, kreeg Eric het speldje door zijn vrouw (ook weer iets nieuws) opgespeld. Daarna kon het nieuwe bestuur digitaal benoemd worden, we hebben de eerste digitaal benoemde voorzitter, secretaris en penningmeester. (echt nieuw is Roland Stallaert, Marlies Alberda en Jan Stavenuiter zijn allebei versie 2.0, die hebben die functie al eens vervuld) De andere aftredende leden (Anja, Bert, Michel, Onno, in volgorde vrouw/man/alfabet) moeten dankwoordje nog even afwachten gezien de benodigde hoeveelheid tijd.

Het oude bestuur werd dus bedankt, waarna de kortste rondvraag ooit.

Dat was het laatste nieuwtje. Kan het korter? Zeker, Eric Jansen is benoemd tot lid van verdienste, en terecht!

René Lieman

Nieuwscategorieën Algemeen


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen