Goed nieuws: iedereen mag weer tennissen!

11 mei 2020


Heerlijk nieuws, na de jeugd mogen nu ook de volwassenen van 19 jaar en ouder onder bepaalde voorwaarden weer tennissen. Dat betekent dat alle leden van HLTV Juliana weer mogen tennissen en de trainingen voor senioren kunnen starten.  We hebben hiervoor zojuist toestemming van de gemeente gekregen!

Hoe organiseren we dan tennis in de huidige, 1.5 meter samenleving bij HLTV Juliana?

We houden ons aan het Sportprotocol van NOC*NSF (goedgekeurd door VWS en RIVM) en de aanvullende richtlijnen voor tennis van de KNLTB. Dit hebben we met specifiek op HLTV Juliana gerichte zaken ook opgenomen in bijgaand, door de gemeente goedkeurde protocol. Kijk deze door!

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor jezelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Het is belangrijk dat we de tijd nemen om tennis in de 1.5 meter samenleving goed te organiseren en de drukte op de club te controleren. En iedereen te laten wennen aan de nieuwe situatie op ons park en de baan. Daarom doen we een beroep op ieders verantwoordelijkheid om alleen te singelen, ook al lijkt het dat een dubbel met 1.5 meter afstand goed zou kunnen. Als het allemaal goed gaat, kunnen we vanaf 1 juni wellicht weer dubbelen. Maar dit is afhankelijk van hoe het gaat op het park, hoe de afspraken nageleefd worden en van de ontwikkeling van het COVID-19 virus.

Hoe werkt het? 

Er kan op de normale tijden worden getennist. Tijdens drukke jeugdmomenten, zoals de woensdagmiddag is er een toezichthouder aanwezig om e.e.a. in goede banen te leiden. Dit in samenwerking met de trainer(s).

Voorwaarden tennissen

Dit is slechts een samenvatting. Kijk voor alle voorwaarden in het protocol!

  1. Je mag alleen tennissen als je vooraf een baan hebt gereserveerd: digitaal afhangen kan via de ClubApp of via de website (Reserveer je baan)
  2. Maximaal 2 spelers per baan voor volwassenen en jeugd (alleen singles)
  3. Een baan reserveren kan voor 60 minuten, maximaal 2 keer per dag en maximaal 4 keer per week
  4. Iedereen van 13 en ouder moet altijd 1.5 meter afstand houden. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt dat niet.
  5. Houd je verder aan de algemene adviezen en hygiënemaatregelen van het RIVM. Was je handen, nies en hoest in je elleboog en als je verkoudheidsklachten hebt of ziek bent blijf je thuis.

En verder:

  • Kom maximaal 10 minuten van tevoren en blijf na afloop niet hangen, ga direct naar huis
  • Ga zoveel mogelijk thuis naar de WC en was je handen voordat je op het park komt
  • De WC is met je ledenpas toegankelijk voor noodgevallen en wordt dagelijks schoongemaakt
  • Het clubgebouw en kantine blijven verder gesloten. Er wordt niet gedoucht! Dat doen we thuis.
  • Ouders mogen niet bij de trainingen blijven kijken.

Trainingen

De trainingen voor volwassenen starten vanaf maandag 11 mei. Trainingen met 4 spelers per baan zijn toegestaan, de trainer houdt toezicht en zorgt voor oefeningen waarbij de 1.5 meter afstand gewaarborgd blijft.

ClubApp

Heb je de ClubApp nog niet, download deze dan snel. Kijk hier voor alle informatie. Je zoekt HLTV Juliana op en logt dan in met je bondsnummer en wachtwoord. Weet jij je wachtwoord niet meer? Kies dan voor Wachtwoord vergeten. Je ontvangt dan een mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen (te wijzigen). Dit wachtwoord is overigens ook geldig voor de website en vice versa.

Hoe moet je online een baan reserveren? Dat lees je hier.

Vragen

Heb je verder nog vragen? De Coronaverantwoordelijke van HLTV Juliana is Eric Jansen, onze voorzitter. Hij is tevens contactpersoon voor alle zaken / maatregelen rondom de openstelling van het park voor boven omschreven categorieën. Vragen kan via de e-mail.

Voor vragen omtrent de ClubApp en (problemen met) het digitaal reserveren van banen, doe dit dan via deze e-mail.

We wensen we iedereen weer veel tennisplezier!

Bestuur HLTV Juliana

KNLTB-tennisrichtlijnen-per-11-mei .pdf Protocol Juliana COVID-19 dd 11 mei 2020.pdf

Nieuwscategorieën Corona


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen