Oud-voorzitter en erelid Jan Bakker overleden

24 februari 2021


Onlangs bereikte ons het bericht dat, onze ex-voorzitter Jan Bakker, is overleden.
Jan Bakker maakte sinds 1964 deel uit van het bestuur van onze vereniging en volgde in 1974 Dick Buiskool op als voorzitter.
Jan leidde de club tot 1984.
Jan werd geboren in Gorinchem, haalde in de oorlogsjaren zijn H.B.S.-B diploma, volgde een officiersopleiding, maar ging toch bij Philips werken en woonde in Blaricum.
Wat tennis betreft, tenniste hij eerst deel bij een tennisvriendenclubje, dat na een paar jaar opging in Tennisvereniging ’t Laer in Blaricum.
In deze vereniging was hij actief als penningmeester, maar werd door Philips in 1961 overgeplaatst naar de vestiging in Hoorn en werd toen lid van H.L.T.V. Juliana en ging, zoals een goed lid betaamt, in 1963 naar de Najaarsvergadering.
Hier maakte hij kennis met voorzitter Buiskool en de leden van de club met Jan Bakker, zeker toen Jan in de vergadering een vraag stelde of de club ook een recreatief toernooi organiseerde.
Het antwoord van de voorzitter was dermate vaag, dat Jan bleef doorvragen.
Dit doorvragen bleek uiteindelijk de aanleiding om Jan te benaderen met de vraag of hij deel van het bestuur zou willen uitmaken.
Toen hij in het bestuur zat en hij van voorzitter Buiskool de ruimte kreeg, heeft Jan het initiatief genomen voor het organiseren van een recreatief Pinkstertoernooi.
De eerste editie was een groot succes, ook al doordat alle spelers en speelsters van de eerste twee teams eraan deelnamen.
Toen Buiskool in 1974, na 40 jaren als voorzitter, zijn functie ter beschikking stelde werd Jan Bakker als zijn opvolger gekozen.
Onder zijn leiding verhuisde de club van het Wilhelmina Park naar het nieuwe sportcomplex aan de Holenweg en groeide de vereniging van 450 leden naar ruim 1200 in 1977.
Samen met de toenmalige voorzitter van de Enkhuizer Tennis Club was Jan de initiatiefnemer van de oprichting van de Kring West-Friesland in het District Noord Holland Noord. Zij werden dan ook de voorzitter en de secretaris-penningmeester (Jan).
Jan bleef voorzitter van Juliana tot hij in 1980 werd opgevolgd door Henk Wammes. Jan is toen benoemd tot Erelid van onze vereniging.
In dat jaar werd Jan gevraagd om penningmeester van het District te worden, hetgeen hij bleef tot zijn verhuizing naar Bussum.
Voor al zijn bestuurlijke activiteiten in de tenniswereld kreeg Jan het Bondsonderscheidingsteken.
Jan Bakker is 93 jaar geworden.

Nieuwscategorieën Algemeen


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen