Padel - Tennis - Hoorn - HLTVJuliana - profiel

 
DE GESCHIEDENIS VAN ONZE TENNISVERENIGING
 
De tennisvereniging HLTV Juliana werd op 20 maart 1911 officieel opgericht door officieren van het Hoornse Garnizoen. Voor de jongeren onder ons: de latere koningin Juliana is geboren op 30 april 1909 en onze vereniging is naar haar genoemd. Onze tennisvereniging is een paar keer verhuisd. Zij begon in de Weel, in het begin van de huidige Grote Waal. Later betrok zij een “'complexje" aan de Sportlaan. In de jaren 70 van de vorige eeuw groeide het aantal tennissers enorm en ook de bevolking van Hoorn nam sterk toe.
De gemeente Hoorn stichtte een groot tenniscomplex aan de Holenweg: 10 gravelbanen, een kantine en kleedkamers. Kort daarna verrees een hal met vier banen. Gedurende het zomerseizoen huurde de vereniging het totale complex en groeide daardoor snel uit tot een van de grootste clubs van Nederland (circa 1300 leden). Om diverse redenen is in november 1989 besloten dat tennisvereniging Juliana een eigen park zou stichten aan de Blauwe Berg.
 
Op vrijdag 27 maart 1992 werd ons huidige complex met 8 gravelbanen, clubhuis en een prachtige tuin officieel geopend.  Hier zitten we nu al weer 30 jaar. Er wordt voortdurend geïnvesteerd om onze accommodatie up-to-date te houden. In 2012 zijn 4 gravelbanen gerenoveerd naar gravelbanen onder afschot, zodat ze na regenbuien sneller bespeelbaar zijn. In 2016 en 2017 zijn zonnepanelen en LED verlichting geplaatst. In 2019 zijn de gravelbanen 5 en 6 omgebouwd tot MatchClay banen. Dit zijn All Weather banen die het gehele jaar bespeelbaar zijn. Daar wordt ook in de winter dankbaar gebruik van gemaakt. In 2022 hebben we de gravelbanen 7 en 8 omgebouwd tot 3 Padelbanen. Deze banen zijn in juli 2022 in gebruik genomen. Iedere tennisvereniging is into Padel en wij als klassieke gravelvereniging ook. We zijn daar enorm trots op ons mooie park met 6 tennisbanen en 3 padelbanen. 
We nodigen iedereen graag uit om ons een keer te bezoeken tijdens de mooie competitiewedstrijden op zondagen in april en mei of tijdens ons grote Boekweit|Olie Tennistoernooi in begin juli.
 
HET HEDEN 
De Organisatie van de vereniging is veel opzichten veranderd. We zijn een sportorganisatie die leden verbindt en verenigt met tennis, padel en (alleen in de winter) bridge. We hebben actieve vrijwilligers die alle soorten diensten (kantine, baanonderhoud, beplantingen, enz.) zelf uitvoeren.
In 2021 hadden we ruim 400 leden, waarvan een belangrijk deel competitie speelt of deelneemt aan interne racketavonden, etc. Ook zijn er natuurlijk diverse vriendengroepen die wekelijks met elkaar tennissen en nakletsen op ons park.
 
Door de aanleg van Padelbanen verwachten we een boost in het aantal leden vooral in de leeftijdscategorie 20 – 45 jaar. Kom kijken op ons park of kijk op onze website voor mooie aanbiedingen.