Tennis competitie

Onze vereniging kent een goede traditie om actief deel te nemen aan de KNLTB competities. Ieder speelt met zijn team op eigen niveau en het aantal tijdstippen waarop competitie wordt gespeeld breidt zich snel uit.

De sterkste competitie wordt gespeeld op zondagen. Veel van de regionale toppers die trainen bij Van Gelderen Tennis Academy spelen bij onze vereniging competitie. Deze teams spelen 8 wedstrijden.

Op dinsdagochtenden speelt een aantal damesteams competitie. Op donderdag- en vrijdagavonden spelen de teams in de 8/9 competitie (dit is voor spelers met weinig tenniservaring) en op zaterdag wordt actief deelgenomen aan zowel de mix als aan de herendubbel competities. De meeste spelers op zaterdag hebben speelsterkte 4 – 7/8.

Tenniscompetitie wordt gespeeld in poules van 4 of 8 teams. Natuurlijk vindt iedereen verliezen verschrikkelijk, maar de nazit is belangrijker. Wij willen iedereen stimuleren deel te nemen aan een competitie die hen het beste past. De competities worden in zowel het voorjaar (7 wedstrijden) als het najaar (5 wedstrijden) gespeeld.

De najaarscompetitie begint op 13 september 2022 en duurt tot medio oktober 2022. De inschrijving voor de najaarscompetitie 2022 reeds is gesloten. Opgeven voor de voorjaarscompetitie sluit eind november. Opgeven verloopt via onze competitieleiders Michel Laduk en Onno Noordegraaf.