Training Jeugd

Voor de jeugd zijn een aantal trainingsvormen beschikbaar. Afhankelijk van de kwaliteit en de reeds opgedane tenniservaring, kan hieruit gekozen worden.
 
Voor junioren die in 2023 lid worden van onze vereniging kunnen we samen met Tennisschool de Kloek een zeer mooi aanbod doen: De vereniging subsidieert ca 30% van de trainingskosten, zodat de bijdrage van de ouders beperkt wordt tot € 17 per maand. De trainingen op ons park worden gegeven vanaf medio maart tot eind juni en van begin september tot medio november.
 
Wel verwachten we dat alle junioren het 2e jaar deel gaan nemen aan de WorldTour, een uitwisselingsprogramma met de andere verenigingen in de regio, dat wordt georganiseerd door de KNLTB. Daarnaast organiseren we diverse andere activiteiten voor kinderen en ook daar verwachten we alle kinderen (en hun ouders). Indien kinderen vanaf het 2e jaar niet willen deelnemen aan de WorldTour vervalt de subsidie van de trainingskosten door de vereniging. De kosten bedragen dan € 25,- per maand voor de tennistrainingen.
 
De trainingen worden in twee perioden gegeven. Periode 1 loopt van april t/m september (zomerseizoen) en periode 2 van oktober t/m maart (winterseizoen) met uitzondering van de vakanties en officiële feestdagen.
 
Kinderen die beginnen met tennissen kunnen vanaf 4 jaar deelnemen aan de zogenaamde Tenniswhizz trainingen inclusief leenracket.
 
Vanaf 6 t/m 12 jaar kennen we de Tenniskids tennistrainingen. Deze lessen worden gegeven volgens het principe van de Tenniskids methode (zie Tenniskids): zachtere ballen en kleinere banen. Fase rood/miniveld, fase oranje/driekwartveld, fase groen/groot veld.
 
Op basis van leeftijd en niveau worden de groepen ingedeeld. De kinderen van 6 tot 8 jaar trainen in groepjes van 8 kinderen, van 8 – 12 jaar in groepjes van 6 kinderen en vanaf 12 jaar in groepjes van 4 kinderen.
 
Privélessen behoren ook tot de mogelijkheid (maximaal 2 personen).
 
Wil uw kind eerst deelnemen aan een gratis proefles, kijk dan op de site van Tennisschool De Kloek of stuur een mail met naam, geboortedatum, email en gsm-nummer.
 
De proeflessen worden op woensdag- en vrijdagmiddag gegeven. 
 
Daarnaast is er nog een een mooie actie, limonadetennis! Hierbij krijgen kinderen 6 gratis lessen op de maandag of vrijdagmiddag en de kinderen hoeven tijdens deze limonadelessen geen lid te zijn van de tennisvereniging. Hiervoor wordt een kleine eigen bijdrage van € 10,- gevraagd.
 
Deze lessen starten per 3 april en 2 oktober. Opgeven kan via deze link bij Tennisschool de Kloek: HLTV Juliana | Tennisschool de Kloek