KNLTB Wintercompetitie 2020-2021

Sinds eind april jl. heeft onze vereniging twee nieuwe MatchClay tennisbanen. Dit zijn all-weather gravelbanen met de speeleigenschappen van een traditionele gravelbaan. Je kunt op deze banen het hele jaar doorspelen. De enige belemmering is sneeuw en opdooi. Ook na een hevige regenbui zijn de banen (heel) snel bespeelbaar.

De twee MatchClay banen geven ons als vereniging de mogelijkheid om het spelen van de KNLTB Wintercompetitie aan onze leden aan te bieden. Onderstaand de informatie over de KNLTB Wintercompetitie.

Informatie KNLTB Wintercompetitie Noordwest 2020/2021

De Wintercompetitie Noordwest start in principe begin november en loopt door tot maart 2021. Of de competitie in de winter definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten om competitie te spelen. De KNLTB volgt hierbij de maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM. De Wintercompetitie Noordwest wordt gespeeld in poules van acht teams, waarin een halve competitie wordt gespeeld (zeven speeldagen). Hieronder de speeldata:

Inschrijfmogelijkheden Wintercompetitie Noordwest

Voor de Wintercompetitie is het mogelijk om teams voor verschillende categorieën in te schrijven. Onderstaand vind je wat de inschrijfmogelijkheden zijn. Alle teams worden ingedeeld op basis van teamgemiddelde. Bij het indelen op teamgemiddelde wordt het niveauverschil verminderd, wat zorgt voor meer gelijkwaardige wedstrijden.

KNLTB 8&9 Tennis Wintercompetitie

Om de grote groep (startende) recreatieve spelers kennis te laten maken met het spelen van wedstrijden is door de KNLTB 8&9 Tennis geïntroduceerd. Deze competitievorm is speciaal voor tennissers die 17+ zijn met een speelsterkte 8 en 9 en ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis en kennis wil maken met het spelen van wedstrijden of voor degenen die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau.

Voordelen 8&9 Tennis:

  • Alleen voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+);
  • Het is gemakkelijk teams te vormen, want er zijn maar drie mensen (man en/of vrouw) nodig;
  • Gezelligheid staat voorop en iedereen speelt op zijn eigen niveau;
  • Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
  • Elk team speelt twee dubbels (DD, HD of GD, alle combinaties mogelijk). Dit zorgt voor veel flexibiliteit. Er is altijd wel een invaller te vinden, mocht iemand uit het team niet kunnen;
  • De competitie wordt op donderdagavond of op zondagmiddag gespeeld;
  • Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Wedstrijden zijn daardoor maximaal 1,5 uur. Dit zorgt voor een minimale druk op de beschikbaarheid van banen. Bovendien past het in ieders agenda;
  • De Wintercompetitie Noordwest bestaat uit zeven speeldagen. Zie voor de data het bovenstaande schema.

Wat is compact spelen?

Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Dat betekent het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld.

Aanmelden voor de wintercompetitie (zowel regulier als 8&9)

Je kunt je inschrijven als team of opgeven dat je wilt meedoen in een door de TC samengesteld team.

Als team geef je alle namen van de spelers op incl. KNLTB-nummer en welke competitie uit het aanbod jullie willen spelen. Voor 8&9 competitie ook opgeven op elke dag je wilt spelen.
Als individu geef je je naam, KNLTB-nummer op en op welke dagen je wilt tennissen. 

Tot dinsdag 15 september 2020 kun je je inschrijven, dus graag voor deze datum een e-mail sturen naar Michel Laduk, VerenigingsCompetitieLeider HLTV Juliana, telefoon 06-13248030.